Gym

 

Gymmets ursprung kom till via intresset att bygga muskler och bli starkare. Man kan inte nog poängtera vikten av styrketräning för att uppnå en optimal hälsa. Gamla, unga - tjocka, smala - vältränade eller otränade - vi har en bred kundgrupp som söker både spänstigare och starkare muskler.

 

Vi hjälper dig att skapa ett styrketräningsprogram

Först måste du ställa dig frågan - varför vill jag träna styrketräning? Är det för hälsans skull? Vill du bygga upp muskler för att bli av med smärta i ryggen? En del vill bli starkare för att prestera bättre i någon idrott? Eller kanske vill du få större volym på dina muskler? Alla har vi olika förutsättningar, intresse och mål.

 

När du vet vad du vill gäller det att hitta i vårt gym, vi har en mängd olika redskap att välja från. Sen ska du få till rätt belastning, antal repetitioner och allt måste utföras med korrekt teknik. 

 

Men du kan vara lugn, våra coacher och personliga tränare finns på plats för att forma ett program som passar dig.  Och får att guida dig så att du lär dig de redskap och övningar som är aktuella just för dig.

 

Glöm inte konditionen

När du är i gymmet rekommenderar vi att du även har fokus på att förbättra din konditionen. Enligt American Heart Association är den överlägset viktigaste parametern för fysisk hälsa = en bättre kondition. Samtidigt vet vi att idag är andelen svenskar med låg nivå på kondition är uppe i hela 46 % - är du en av alla dem som behöver förbättra sin kondition?                                                                

 

Enklast kan konditionsträning förklaras som all form av träning som använder kroppens största muskelgrupper under en längre tid (oftast över 15 minuter). Samtidigt som pulsen och andningen ökar över det normala - då förbättrar du din syreupptagningsförmåga. 

 

I vår kardiopark (exempel löparband, cyklar och roddmaskin) finns olika redskap som du kan träna din kondition i. Och vi rekommenderar att du tränar i intervaller med rätt pulszon.

 

Fråga oss efter hjälp att forma effektiva program - våra coacher och personliga tränare finns på plats för att hjälpa dig.

 

Olika zoner i gymmet

För att du enkelt ska hitta i vårt gym har vi delat upp det i olika zoner (avdelningar). Här hittar du:

  • Styrketräning i maskiner.
  • Konditionsträning i maskiner.
  • Styrketräning genom funktionella övningar och fria vikter.
  • Utrymme för stretch och rörlighet. 

Gymintroduktion

För att ge dig bästa möjliga upplevelse i gymmet samt tillgång till ett bra träningsprogram erbjuder vi olika gymintroduktioner. Just nu med 4 olika fokusområden:

 

1. Konditionsträning.

2. Styrketräning i maskiner och dragapparater.

3. Styrketräning med fria vikter.

4. Rörlighet.

 

Kontakta oss för att boka dina gymintroduktioner. 

 

Tidsåtgång

Jag har inte tid” är människans största ursäkt för att inte träna. Komplett Gym paketerar all sin träning väldigt enkelt - 45 minuter är allt som krävs. Mer tid behövs inte för för att uppleva fina resultat.

 

Inga ursäkter utan ”make it happen”. 

Individuell träning i gymmet

Vill du veta mer om hur du kan komma igång med träning i gymmet?